Blogoló anyuka: Ismerd meg Tündit

Leon-Kertesy-Tunde-anyukakirtakKedves Anyukák!

A közeljövőben szeretnék veletek megosztani néhány az anyasággal kapcsolatos tapasztalatomat. Remélem, ezzel segíthetek másoknak, illetve kialakulhat egy-egy témáról akár egy virtuális beszélgetés is.

Először is szeretnék bemutatkozni. A nevem Tündi és egyelőre még Mexikóban élek. Azért egyelőre, mert jelenleg válófélben vagyok és akisfiammal májusban kilenc év után hazakötözünk. Általában sok minden foglalkoztat, amit szívesen kommunikálok is. Például hogyan lehetek jó anyuka? Ez a legfontosabb kérdés, melyet minden nap felteszek magamnek. Aztán persze a jelenelgi személyes helyzetemből kiindulva sok biztonytalanság tölt el, de azért ezt kiegészíti a kellemes várakozás, hogy újra itthon lehetek és életember először pesti leszek.

Hogy ki is vagyok én? Bölcsész szakon végeztem, német-olasz szokon, ahol színházdramaturgiára specializálódtam. Hemburgban ismerkedtem meg a középamaerikai archeológiával, ezért kerültem Mexikóba. Az indián kulturák gyerekkorom óta vonzottak, ezért nem csoda, hogy elvarázsolt a maja és azték népek világa. 2006-ban jártam első akalommal gyakorlaton a Yukatán-félszigeten, aztán 2007-ben megismerkedtem jövendőbeli férjemmel, aki Querétaro városában lakik. Sajnos itt meg is szakadt az indián néppel való kapcsolatom, hiszen Querétaro nem más, mint egy inkább ipari jellegű, ugyanakkor szép, spanyol behatású város. Kisfiam ebből kifolyólag félig mexikói, félig magyar származású.

Remélem, követni fogjátok a cikkeket és természetesen szívesen veszek bármilyen hozzászólást!

Tündi blogját megtaláljátok ezen a linken: sos-anyalettem.blog.hu